top of page

Procederen

Wie lijnrecht tegenover iemand staat, zonder dat een oplossing in onderling overleg mogelijk is, heeft hulp nodig van iemand met veel proceservaring. KreteMarres kan voor u een inschatting maken van het procesrisico en u deskundig bijstaan tijdens de procedure.

Legal Procedure

Collaboratieve Solutions

Wie streeft naar een oplossing zonder tussenkomst van een rechter, maar toch behoefte heeft aan een eigen advocaat kan kiezen voor Collaboratieve Solutions. Hierbij staan wederzijds respect en een open communicatie centraal. Iedere partij wordt bijgestaan door een eigen advocaat en de gesprekken vinden plaats onder begeleiding van een coach. Zo nodig wordt er een accountant of (kinder) psycholoog ingeschakeld.

 

Deze manier van geschiloplossing heeft dezelfde voordelen als mediation, maar is vooral geschikt als er ongelijkheid bestaat in kennis, emoties en macht. Beide partijen hebben een eigen advocaat die deze verschillen overbrugt. Ze strijden niet tegen elkaar, maar met elkaar voor hetzelfde doel. De coach zorgt ervoor dat emoties sneller onder controle zijn en dat de gevolgen van een echtscheiding sneller en soepeler geregeld kunnen worden. Deze oplossing is duurder dan mediation -waarbij één advocaat voor beide partijen volstaat- maar nog altijd veel goedkoper dan procederen.

Collaborative Solutions

Advies

Als u behoefte heeft aan een advies over een specifiek onderwerp op het gebied van personen- en familierecht of erfrecht bijvoorbeeld huwelijksvermogensrecht, ouderschapsplan, alimentatie, opstellen huwelijksvoorwaarden etc. dan kunt u bij KreteMarres terecht voor een deskundig advies.

Advice

Second Opinion

Tijdens een procedure of een mediationproces kan de vraag ‘kiest mijn advocaat of mediator wel de optimale aanpak?’ ontstaan. Dan kunt u bij ons een second opinion vragen. 

Second Opinion
bottom of page